Rouwgroepen

De nasleep van een verlies duurt meestal langer dan de aandacht die de omgeving voor jouw rouw heeft...

Rouwgroepen


Voelen dat je er niet alleen voor staat, is één van de belangrijkste en krachtigste inzichten die je ervaart als je met mensen in contact komt die 'hetzelfde' hebben meegemaakt als jij...

Het voelt als 'thuiskomen'.

Het is een moment om even stil te staan: mensen in rouw hebben tijd, aandacht en ruimte nodig om stil te staan bij hun verlies. En hoewel iedereen rouwt op zijn eigen unieke manier, kan je door herkenning bij anderen kracht vinden in jezelf...


Blijvend praten over je verlies...


Het is niet altijd evident om over je verlies of verdriet te praten. In het begin lukt dat soms nog wel, maar na een tijdje gaat het leven gewoon verder en neemt iedereen de draad weer op. En dan is de rouwende er aan toe om erover te praten, maar ontbreekt vaak een klankbord.
Mensen met een verlies of in een rouwproces voelen zich hierdoor vaak erg eenzaam. Het kan helpen dit verdriet te delen met iemand die bereid is te luisteren en die weet hoe het voelt om met een verlies verder te moeten leven.


Voor wie?

Er is steeds ruimte voor alle vormen van verlies. Lees hier meer over de verschillende thema's waarover je kan rouwen.Hoe gaan we concreet te werk?

Er wordt steeds een korte inleiding gegeven rond het thema 'verandering - verlies - rouw'.

Daarna is er ruimte voor gesprek:

  • je bent welkom om je verhaal te vertellen over je verlies
  • je bent welkom om te luisteren en in stilte deel te nemen
  • je bent welkom om gewoon jezelf te zijn


Waar nodig kunnen we met mekaar in gesprek gaan, soms laten we gewoon de stilte inwerken. Dit gebeurt steeds in vertrouwen en met het nodige respect.


Inschrijven

Om organisatorische redenen is het handig als je je op voorhand inschrijft (info@rouwtherapie.com of 0495 28 65 95). Maar je bent ook last-minute welkom!


Data


Er zijn momenteel geen nieuwe data gepland, maar contacteer mij gerust. Bij voldoende interesse, plan ik nieuwe data in. 

Dominieke Van Den Bossche 

info@rouwtherapie.com

0495 28 65 95

Groteweg 82 - 9500 Geraardsbergen / De Ham 14 - 9700 Oudenaarde / Assesteenweg 202 - 1750 Lennik


© Copyright. All Rights Reserved.